Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

08 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met regen en langs de Westkust vrij veel wind.

Er is veel bewolking en zijn er perioden met regen. In het zuiden is het in de tweede helft van de ochtend en eerste helft van de middag tijdelijk droog, maar veel ruimte voor de zon is er niet. In de avond wordt het van het noordwesten uit droog en kan het hier en daar opklaren. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is zuidwest en vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft, aan de kust hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Hierbij komen aan de kust vooral in de middag zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur. Vanaf het einde van de middag draait de wind vanuit het westen naar noordwest en neemt daarbij af naar matig boven land, (vrij) krachtig aan de kust.

Gisteren buien maar ook zon en soms zie je dan mooie bijzondere wolkenformatie

In de avond en nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In de kustgebieden is een enkele lichte bui niet uit te sluiten. In het zuiden van Limburg kan het nog enige tijd blijven regenen. Later in de nacht kan in het zuidoosten in opklaringen mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in wat bredere opklaringen landinwaarts tot 10°C onder de bewolking en vlak langs de kust. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de nacht van west tot noordwest naar west tot zuidwest.

Morgenochtend lost de eventuele mist in het zuidoosten in de loop van de ochtend op. Verder is er af en toe zon en trekken er enkele buien over het land. In de avond neemt de bewolking van het westen uit toe en kan het in het westen en noordwesten gaan regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied tot de avond vrij krachtig.

Vooruitzichten
Onbestendig met van tijd tot tijd regen of buien. De middagtemperaturen liggen iets beneden normaal.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 15 oktober tot en met donderdag 22 oktober
Circa 50% kans op een overgang naar een rustiger en droger weertype. Er is echter ook 50% kans op voortzetting van het wisselvallige weertype. Middagtemperaturen meest iets onder normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn