Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

19 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt, een enkele bui.

Vandaag zijn er wolkenvelden maar is er ook ruimte voor de zon. Aanvankelijk komt er lokaal (mogelijk dichte) mist voor, maar deze lost in de loop van de ochtend op. Lokaal komt een bui voor, in de loop van dag vooral in het noordwesten. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de middag draait de wind naar zuid tot zuidoost en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Vandaag op de meeste plaatsen nog droog

Komende avond en nacht is er alleen hoge bewolking. Het blijft droog en de minima liggen tussen 5°C in het oosten en 10°C in het zuidwesten. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig.

Morgen is er eerst nog hoge bewolking waar de zon doorheen schijnt. In de middag wordt de bewolking van het westen uit dikker en gaat het regenen. De maxima liggen tussen 12°C in het westen en 17°C in het zuidoosten. De wind is zuidelijk, matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten
Wisselvallig en met name woensdag en donderdag perioden met regen en temperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde. Woensdag vrij veel wind.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 26 oktober tot en met maandag 02 november
Aanhoudend wisselvallig, maar het aantal droge momenten neemt toe. De maximumtemperaturen dalen naar waardes iets onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn