Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

04 november 2020 door Jannes Wiersema

Af en toe zon en overwegend droog.

Er zijn er perioden met zon maar er trekken ook enkele wolkenvelden over. Vanochtend kan er in het noorden nog een enkele bui voorkomen. Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog. De westelijke wind is zwak tot matig. De middagtemperatuur ligt rond 12°C.

Gisteren een mooie start, later in de middag en avond pittige buien met hagel

Komende avond en nacht zijn er, naast enkele wolkenvelden, brede opklaringen. Met name in het zuiden van het land kunnen in opklaringen mistbanken of mist ontstaan. De temperatuur daalt naar waarden tussen 7°C aan zee tot plaatselijk -1°C in het zuidoosten van het land. De wind is zwak uit het zuidwesten. Aan zee is de wind matig en komt uit een westelijke richting.

Morgenochtend lost de mist geleidelijk op. Verder zijn er perioden met zon, maar ook wolkenvelden. In de loop van de dag neemt in het noorden de bewolking toe. Het blijft wel overal droog. De middagtemperatuur ligt op zo’n 12°C. De wind is zwak tot matig uit het westen. In het Waddengebied neemt de wind toe naar vrij krachtig.

Vooruitzichten
Rustig en droog weertype met af en toe zon en temperaturen rond normaal. Donderdag en vrijdag is er in de nacht en ochtend kans op (dichte) mist. Vanaf zaterdag stijgen de temperaturen naar boven normaal en vanaf zondag is er een kleine kans op wat regen of een bui.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 11 november tot en met woensdag 18 november
Grote kans (ca. 70%) op een rustig en droog weertype met temperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde. De kans op een rustig maar duidelijk kouder weertype neemt geleidelijk toe naar 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn