Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

13 november 2020 door Jannes Wiersema

Opklaringen, van het zuiden uit toenemende bewolking en later wat regen.

De dag begint met zonnige perioden. Van het zuidwesten uit raakt het echter geleidelijk bewolkt en lokaal kan er dan wat motregen vallen. Later in de middag gaat het van het westen uit op meer plekken regenen. In de avond wordt het in het westen en noorden droog en klaart het op. In het zuidoosten blijft het bewolkt en regenachtig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordoosten tot lokaal 15°C in Limburg. De wind is zuid tot zuidwest en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest tot west en neemt overal af naar zwak tot matig.

Na de regen gisterochtend klaarde het in de middag helemaal op

In de avond en nacht naar is het in het zuidoosten overwegend bewolkt en regent het af en toe. In het midden en noorden komen brede opklaringen voor waarin gemakkelijk mist(banken) kunnen ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van ca. 10°C onder de bewolking in het zuidoosten tot 5°C in opklaringen in het noorden van het land. De zuidelijke wind is zwak, in het Waddengebied matig.

Morgenochtend lost eventueel ontstane mist langzaam op. Verder komen er wolkenvelden voor waaruit vooral in de ochtend soms wat lichte regen kan vallen. In de loop van de middag breekt de zon van het zuiden uit soms door. De maximumtemperatuur varieert van 12°C in het Waddengebied tot 16°C in het zuidoosten van het land. De zuid tot zuidoostenwind is zwak tot matig en neemt in de loop van de dag aan zee en boven het IJsselmeergebied toe naar vrij krachtig.

Vooruitzichten
Vrij zacht en vooral op zondag regen en vrij veel wind. In de loop van de nieuwe week minder zacht met maxima rond normale waarden voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 20 november tot en met vrijdag 27 november
Grote kans op een tamelijk wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn