Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

16 november 2020 door Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en enkele buien, later vanmiddag droog met mogelijk wat zon.

Er is vandaag vrij veel bewolking aanwezig en vooral landinwaarts valt er soms lichte regen of een bui. Met name in het westen en noordwesten kan het soms even opklaren. Later vanmiddag wordt het van het westen uit geleidelijk droger. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind wordt westelijk en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Gisterochtend was het prachtig weer met een nieuwe datum record warme dag van 15,6 graden. Oude record was van 1986 met 15,2 graden.

Komende avond nog wat opklaringen maar in de nacht is het bewolkt en volgt er van het westen uit af en toe regen of motregen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het oosten tot 11°C aan zee. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Morgen is er veel bewolking en valt er vooral in het noorden lichte regen of motregen. In de middag wordt het overwegend droog, maar de bewolking blijft overheersen. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Tot het weekend (vrij) zacht en vooral op donderdag vrij veel wind. Na donderdag tot en met het volgende weekeind tamelijk wisselvallig en geleidelijk minder zacht met maxima rond de normale waarden voor de tijd van het jaar. Begin volgende week afnemende neerslagkansen (ca. 30%).

Vooruitzichten lange termijn
maandag 23 november tot en met maandag 30 november
Aanhoudend normale temperaturen voor de tijd van het jaar en ca. 60% kans op een rustig/droog weertype. De kans op een wisselvallig weertype is 20-30%. In de loop van de periode kleine kans (10-20%) op een oostelijke aanvoer vanaf het continent met temperaturen onder normaal en een kans op nachtvorst.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn