Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

18 november 2020 door Jannes Wiersema

Van het zuiden uit zon en tot de avond droog.

De ochtend begint overwegend bewolkt en aanvankelijk valt er in het uiterste noorden lokaal wat motregen. In de loop van de ochtend trekt de bewolking noordwaarts weg en wordt het vrij zonnig. In de avond neemt van het westen uit de bewolking toe en laat in de avond volgt af en toe regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noorden tot lokaal 16°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is matig, langs de kust (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.

Dezer dagen typich Novemberweer

Komende nacht zijn er wolkenvelden en neemt van het noordwesten uit de kans op buien steeds verder toe. De minimumtemperatuur komt omstreeks 9°C uit. Er staat een matige, aan de kust krachtige tot harde zuidwestenwind, mogelijk is de wind af en toe stormachtig, kracht 8, met kans op zware windstoten.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en komen er buien voor, vooral in het noorden mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 11°C. Er staat matige tot vrij krachtige westenwind, aan de kust is de wind hard, mogelijk tijdelijk stormachtig. Verder kunnen er vooral bij buien (zware) windstoten voorkomen, boven land vooral in de kustprovincies tot ongeveer 75 km/uur, aan zee tot 90 km/uur. In de middag draait de wind naar noordwest en in de avond neemt de wind duidelijk af.

Vooruitzichten
Licht wisselvallig. Middagtemperaturen overwegend rond normaal, in het weekend vrij zacht.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 25 november tot en met woensdag 02 december
Grote kans (70%) op middagtemperaturen rond normaal. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn