Thursday 21 October
Weerman Jannes Wiersema

21 november 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen

Het is bewolkt en vooral in het noorden en westen valt af en toe motregen. Heel langzaam trekt deze (mot)regen zuidoostwaarts. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het zuidoosten tot 12°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Gisteren soms nog pittige buien in Groningen

Komende nacht begint bewolkt en bereikt een nieuw gebied met regen en motregen het noorden van het land. Deze (mot)regen trekt geleidelijk zuidwaarts. Aan het einde van de nacht bereiken opklaringen het noorden van het land. De minima liggen tussen 7°C in het zuidoosten en 11°C aan de kust. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. In de tweede helft van de nacht draait de wind in het noorden naar west.

Morgenochtend regent het in het midden en zuiden van het land. In het noorden is het droog met opklaringen. De regen trekt zuidwaarts weg en opklaringen breiden zich langzaam verder over het land uit. In het zuidoosten klaart het pas op na zonsondergang. De maxima komen uit rond 11°C en de west- tot zuidwestenwind is overwegend matig, langs de kust eerst nog (vrij) krachtig.

Vooruitzichten
Eerst droog met zonnige perioden, later wat meer bewolking en toenemende kans op wat regen. Vrij zacht.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 28 november tot en met zaterdag 05 december
Grote (75%) kans op wisselvallig en (vrij) zacht weer. 25% kans op (vrij)koud en meest droog weer met ’s nachts lichte of matige vorst.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn