Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

22 november 2020 door Jannes Wiersema

In het midden en zuiden motregen, van het noorden uit opklaringen

Een gebied met motregen boven het midden van het land trekt langzaam zuidwaarts. In het noorden is het droog met opklaringen en deze opklaringen breiden zich langzaam verder zuidwaarts uit. In het zuidoosten blijft het bewolkt. De maxima komen uit rond 11°C en de west- tot zuidwestenwind is overwegend matig, langs de kust eerst nog (vrij) krachtig.

Gisteren was het een grijze grauwe druilerige Novemberdag in een groot deel van het land

De komende nacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen waarbij er in het noorden nog een enkele lichte bui kan voorkomen. Vooral in het zuidoosten ontstaat plaatselijk mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets boven het vriespunt in langdurige opklaringen in het midden en oosten tot 6°C vlak aan zee. Er staat een zwakke zuidwestenwind, langs de kust is de wind westelijk en matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Morgenochtend zijn er opklaringen, de mist in het zuidoosten lost pas later in ochtend op. De rest van de dag zijn er naast wat kleine stapelwolken ook flinke perioden met zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de middag draait de wind naar een zuidelijke richting.

Vooruitzichten
Wisselend bewolkt en vrij zacht. Donderdag mogelijk wat regen. Daarna vrij veel bewolking, meestal droog en iets lagere temperatuur.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 29 november tot en met zondag 06 december
Eerst grote (75%) kans op droog en vrij koud weer met ’s nachts lichte vorst. In de loop van volgende week toenemende kans op minder koud en wisselvallig weer waarbij de kans op regen toeneemt naar 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn