Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

23 november 2020 door Jannes Wiersema

In het zuiden eerst plaatselijk mist, verder vrij zonnig en droog.

Vanochtend zijn er naast wolkenvelden ook brede opklaringen, in het zuiden kan eerst ook mist voorkomen. De rest van de dag zijn er naast wat kleine stapelwolken ook flinke perioden met zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De west- tot zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar een zuidelijke richting.

Gisteren was het mooi weer in het Noorden en midden van het land

Komende nacht is het droog en is er aanvankelijk weinig bewolking. In de loop van de nacht drijft er van het zuiden uit laaghangende bewolking binnen die zich vervolgens uitbreidt over het gehele land. Daarbij wordt het bovendien nevelig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van net iets boven het vriespunt in het zuidoosten tot 8°C langs de noordwestkust. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenochtend is het op veel plaatsen grijs en nevelig. In het noordwesten is de bewolking mogelijk dik genoeg voor wat motregen. In de loop van de dag trekt de bewolking en nevel van het zuiden uit wat op en kan de zon nog even doorbreken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het oosten tot 10°C langs de kust en in het zuiden. De zuid- tot zuidwestenwind blijft matig, langs de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten
Donderdag zacht en mogelijk wat regen. Daarna wisselend bewolkt, meest droog en lagere temperaturen, met in de nachten regelmatig lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 30 november tot en met maandag 07 december
Eerst grote (75%) kans op droog en vrij koud weer met ’s nachts lichte vorst. In de loop van volgende week toenemende kans op minder koud en wisselvallig weer waarbij de kans op regen toeneemt naar 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn