Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

30 november 2020 door Jannes Wiersema

Van het westen uit bewolkt en regen

In het zuidoosten en oosten zijn er eerst nog opklaringen, waarin lokaal nog mist voorkomt. Elders is het bewolkt en in het noorden en westen valt lokaal lichte (mot)regen. Zeer lokaal is er vooral op bruggen en viaducten kans op gladheid. De temperatuur varieert van rond het vriespunt vlak aan zee tot lokaal -6°C in het oosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Gisteren en afgelopen nacht was het koud in het O/ZO met daar matige vorst

In de loop van de ochtend gaat het op meer plaatsen in het westen en noorden af en toe licht regenen. Vooral in de oostelijke helft is lokale gladheid in de ochtenduren nog mogelijk. In de middag en avond trekt een actiever regengebied van noordwest naar zuidoost over het land. De maximumtemperatuur wordt pas in de de avond bereikt en loopt uiteen van 5°C in Zuid-Limburg tot 10°C aan zee. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig. In de middag wordt de wind aan zee west en neemt toe naar (vrij) krachtig. In de loop van de avond wordt de wind aan zee noordwestelijk en neemt nog wat in kracht toe. Boven land wordt de wind dan westelijk.

In de komende nacht is het wisselend bewolkt met buien, onweer is daarbij in het noordoosten niet uit te sluiten. De west- tot noordwestenwind wordt matig tot vrij krachtig, aan zee wordt de wind noordwest en hard, mogelijk stormachtig, 7-8 Bft. De minimumtemperatuur varieert van 8°C in het westen tot 5°C in het oosten.

Ook morgen overdag hebben we nog te maken met buien. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind ruimt naar noord tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. Later op de dag neemt de wind af.

Vooruitzichten
Dinsdag enkele buien en vooral aan zee veel wind. Woensdag droog, vanaf donderdag geregeld wat neerslag. De maximumtemperaturen liggen vanaf woensdag iets onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn