Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

06 december 2020 door Jannes Wiersema

Oosten veel bewolking later regen elders lange tijd droog en wat zon.

Vandaag is er vrij veel sluierbewolking aanwezig waar de zon af en toe door heen schijnt. De bewolking wordt geleidelijk dikker en vanaf later vanochtend gaat het in het oosten af en toe regenen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 4°C. De wind is zwak en komt uit een overwegend noordelijke richting.

Gisteren in de ochtend in het No bewolkt en regen,in de middag was het droog en prachtig zonnig.

Komende nacht is er veel bewolking en gaat het regenen. In de Limburgse heuvels is er kans op (natte) sneeuw. De minimumtemperaturen variëren van 5°C in het noorden en noordwesten tot rond het vriespunt in het zuiden en zuidwesten aan het begin van de nacht. De wind komt uit richtingen tussen west en noordwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan de noordwestkust krachtig. In het noorden en noordoosten is de wind zwak uit uiteenlopende richtingen.

Morgenochtend is het bewolkt met op veel plaatsen regen. In de Limburgse heuvels is er eerst nog kans op (natte) sneeuw. Vanaf de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog, het laatst in het noorden van het land. De maximumtemperaturen variëren tussen 3°C in het zuiden tot ca. 7°C in het noordwesten. De wind draait overal naar zuidwest en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de middag is er in het Waddengebied kans op een stormachtige wind, 8 Bft, met zware windstoten van 75-90 km/u. In de avond draait de wind naar zuid en neemt dan af naar zwak tot matig, in de noordelijke kustgebieden en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten
Vrij veel bewolking en aanvankelijk vrijwel overal droog, maar in de tweede helft van de week toenemende neerslagkansen. De temperaturen liggen enkele graden onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 13 december tot en met zondag 20 december
Wisselvallig en maximumtemperaturen die geleidelijk oplopen naar waardes rond of iets onder normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn