Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

07 december 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en regen, van het zuidwesten uit droger.

Het is bewolkt en op veel plaatsen regent het. In het zuidwesten is het op een enkele bui na meest droog. Lokaal kan er in het oosten en zuidwesten eerst nog mist voorkomen. In de loop van de ochtend en middag wordt het van het zuidwesten uit droger, het laatst in het noorden van het land. In het westen is er dan nog wel kans op een enkele bui. In de avond klaart het op en plaatselijk kan er dan weer mist ontstaan.
De maximumtemperaturen variëren tussen 3°C in het zuiden tot ca. 7°C in het noordwesten. De wind draait overal naar een zuidwestelijke richting en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig 6 Bft. In de avond draait de wind naar zuid en neemt dan af naar zwak tot matig, in de noordelijke kustgebieden en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Komende nacht zijn er naast enkele wolkenvelden ook enkele flinke opklaringen, waarin vrij gemakkelijk mist of enkele mistbanken kunnen ontstaan.
De minimumtemperaturen variëren van 4°C in het noordwesten tot -1°C landinwaarts. De oost- tot zuidoostelijke wind is zwak, aan de kust en boven het IJsselmeer mogelijk matig.

Morgen begint de dag plaatselijk met mist of een mistbank, maar in de loop van de ochtend is op veel plaatsen ook de zon te zien.
De maxima variëren van 5°C in het noordwesten tot een graad of 2°C waar de mist hardnekkig is. De wind is overwegend zwak en komt uit richtingen tussen oost en noordoost.

Vooruitzichten
Aanvankelijk vrij koud met temperaturen enkele graden onder het langjarig gemiddelde en droog. Woensdag grote kans op (mogelijk hardnekkige) mist. Vanaf vrijdag toenemende neerslagkansen en in het weekend geleidelijk iets oplopende temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 14 december tot en met maandag 21 december
Licht wisselvallig met middagtemperaturen die eerst oplopen naar waardes rond of iets boven normaal, maar later weer dalen naar rond of iets onder normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn