Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

22 december 2020 door Jannes Wiersema

Regen en motregen, in de loop van de dag in het noorden en midden van het land droger.

Er is veel bewolking met hier en daar (mot)regent het. In de loop van de dag wordt het in het noorden en midden van het land overwegend droog en klaart het wat op met mogelijk wat zon. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het uiterste noorden tot 13°C in het zuiden. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de ochtend draait de wind in het noorden naar een westelijke richting en neemt af naar matig. In de middag gebeurt dat ook in het zuiden van het land.

Gisterochtend was het in het uiterste No nog redelijk weer met opklaringen en wat zon

In de avond en in de nacht komen er in de noordelijke helft van het land enkele opklaringen voor en daar kunnen enkele mistbanken ontstaan. In de zuidelijke helft overheerst de bewolking en regent het van tijd tot tijd. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C plaatselijk in het noorden tot 10°C in het uiterste zuiden. De wind is zwak en draait geleidelijk naar oost tot zuidoost.

Morgen is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De maximumtemperatuur varieert van 9°C in het uiterste noorden tot 13°C in het zuiden. De wind draait in het zuiden naar een zuidwestelijke richting, in het noorden wordt de wind oost tot noordoost. De wind is landinwaarts zwak tot matig, in de kustgebieden matig tot vrij krachtig, in de avond mogelijk enige tijd krachtig.

Vooruitzichten
Overwegend bewolkt, vooral zondag regenachtig en mogelijk veel wind. Tijdens de kerstdagen tijdelijk droger.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 29 december tot en met dinsdag 05 januari
De kans op een wisselvallig weertype is ca. 40-50%. De maximumtemperaturen ligt waarschijnlijk rond of iets onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn