Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

27 december 2020 door Jannes Wiersema

Onstuimig met zware windstoten en regen.

Het is bewolkt en er valt langdurig regen. Vooral in het westen valt veel regen, 20-30 mm. In de avond wordt het van het westen uit droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 5°C in het oosten en 8°C langs de westkust. De zuid- tot zuidwestenwind is krachtig, in de kustprovincies hard, 7 Bft, aan de kust stormachtig, 8 Bft. Langs de noordwestkust kan er in de ochtend enige tijd een zuid- tot zuidwesterstorm staan, 9 Bft. Er komen boven land zware windstoten tot ca. 80 km/uur, in de kustprovincies tot circa 90 km/uur, aan de kust tot 100 km uur, langs de noordwestkust tot ca. 110 km/u. In de loop van de middag neemt de wind van het westen uit snel af naar matig, 3-4 Bft.

Onstuimige zondag met op de valreep van 2020 nog een storm langs de west en Nw Kust

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt, in het oosten kan nog wat regen vallen. Vooral in het westen en midden komen opklaringen voor en ontstaat er op meerdere plaatsen mist. De minima liggen rond het vriespunt, plaatselijk kan het door bevriezing van natte weggedeelten glad worden. De wind is zwak en komt uit zuid tot zuidoost.

Morgen begint de dag op veel plaatsen met lage bewolking of mist. Later in de ochtend komen er in het zuidoosten wat opklaringen, in de loop van de middag is in het zuiden en midden een enkele bui mogelijk. In de avond kan er in het noorden mogelijk wat natte sneeuw vallen. De maxima liggen rond 4 °C. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten.

Vooruitzichten
Vrij veel bewolking en af en toe regen. De maximumtemperatuur ligt rond of iets onder het langjarig gemiddelde, de minimumtemperatuur ligt vaak dicht bij het vriespunt.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 03 januari tot en met zondag 10 januari
De kans op een (vrij) koud weertype is groot, zo’n 70-80%. De dagelijkse neerslagkans neemt geleidelijk toe van 20% naar 50%. Eventuele neerslag kan daarbij in de vorm van (natte) sneeuw vallen.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn