Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

02 januari 2021 door Jannes Wiersema

Een enkele bui. In het noordwesten opklaringen en eerst plaatselijk mist

Vanochtend trekken er enkele lichte buien over het land. In het noorden en westen komen enkele opklaringen voor, waarin het aanvankelijk plaatselijk mistig is. Ook is in het noordwesten eerst nog zeer lokaal gladheid mogelijk. Elders is het bewolkt en grijs. In de middag blijft het op de meeste plaatsen droog en klaart het vooral in het westen zo nu en dan op. In de avond is er opnieuw kans op mist. De middagtemperaturen liggen tussen 3°C in het zuidoosten en 6°C in de kustgebieden. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten, aan zee uit het westen tot noordwesten. Later op de dag draait de wind op steeds meer plaatsen naar een oostelijke richting.

Het nieuwe jaar begon gisterochtend wat licht winters

In de avond en komende nacht is het meest bewolkt. In het westen is zijn er aanvankelijk opklaringen en is er kans op (mogelijk dichte) mist. De minima lopen uiteen van -1°C in het zuidoosten en +3°C op de Wadden. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige oost- tot noordoostenwind 2 – 3 Bft.

Morgen is het overwegend een bewolkte dag. Vooral in het noordelijk kustgebied is er kans op een bui. Vanaf de middag trekt van het zuidoosten uit een gebied met regen over het zuiden en midden van het land. Vooral in het zuidoosten valt de neerslag hier en daar als natte sneeuw. De middagtemperaturen liggen tussen +1°C in het zuidoosten en +4°C aan zee. De noordoostenwind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, in het Waddengebied naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

De dagen erna is het wat het weer betreft vleesch noch visch. Het is bewolkt en soms valt er wat lichte regen of natte sneeuw in het zuidoosten. Het zal gaan om geringe hoeveelheden. In de middag wordt het 2 tot 4 graden en in de nacht worden minima verwacht rond het vriespunt. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen die duiden op serieus winterweer.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 09 januari tot en met zaterdag 16 januari
De maximumtemperaturen blijven waarschijnlijk (rond 60% kans) rond of onder het langjarig gemiddelde. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn