Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

13 januari 2021 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

Er zijn opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden en vooral in het noorden en oosten komen buien voor. Met name in het oosten kunnen deze buien soms een winters karakter hebben. De minima liggen tussen 4°C aan de kust en -1°C verder landinwaarts. Landinwaarts is er door bevriezing of een winterse bui kans op gladheid. De wind is westelijk en overwegend matig. Aan de kust is de wind noordwestelijk, vrij krachtig en vooral in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft, op de Wadden soms hard, 7 Bft.

Gisteren eindelijk weer uitbundige zonneschijn, later ook buien soms met wat hagel.

Vanochtend zijn er zonnige perioden met vooral in het noorden en midden enkele buien, soms met hagel. In het zuidwesten is er vrij veel hoge bewolking maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is westelijk en matig. Aan de kust is de wind noordwestelijk en matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig en op de Wadden af en toe hard, 7 Bft. In de avond draait de wind in het noorden naar noordelijke richtingen en neemt dan af.

In de avond en komende nacht is het in de zuidwestelijke helft bewolkt en in Zeeland valt af en toe regen of natte sneeuw. Elders is er weinig bewolking. De minima lopen uiteen van 2°C in Zeeland tot -5°C in het noordoosten. De wind is zwak, aan de kust matig, in het oostelijk Waddengebied eerst nog vrij krachtig uit een richting tussen noord en oost.

Morgen blijft het in de zuidwestelijke helft bewolkt met in Zeeland af en toe regen of natte sneeuw. Elders zijn er zonnige perioden. De maxima liggen rond 3 °C. De wind is oostelijk, zwak aan de westkust matig.

Vooruitzichten
Eerst overwegend droog met in de nacht en ochtend lichte, in het oosten mogelijk matige vorst. Zaterdag waarschijnlijk regen en sneeuw en een overgang naar een wisselvallig weertype met hogere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 20 januari tot en met woensdag 27 januari
Grote kans (70-80%) op voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen die waarschijnlijk dalen naar waarden onder het langjarig gemiddelde. Er is ca. 20% kans op een overgang naar een droog en koud weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn