Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

23 januari 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden soms wat zon, en met name in het westen kans op een (winterse) bui.

Het is vandaag half tot zwaar bewolkt. Vooral in de ochtend kan er in de noordelijke helft regen, met kans op wat natte sneeuw. In de middag valt vooral in het noordwesten nog wat regen of komt er een enkele bui voor. In de loop van de avond neemt in het zuidoosten de kans op regen of natte sneeuw toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 5°C en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Het was gisteren een vriendelijke dag, met wel veel wind

In de avond en komende nacht komen vooral in de noordelijke helft enkele buien voor, wat verder landinwaarts kunnen deze buien een winters karakter hebben. De wind is west tot zuidwest en matig, langs de westkust westelijk (vrij) krachtig en in het noorden zwak en veranderlijk. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Lokaal kan er door bevriezing en/of neerslag op het koude wegdek gladheid optreden.

Morgen neemt de buiigheid geleidelijk af en komt de zon op de meeste plaatsen tevoorschijn. In de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe en in de avond kan in het zuiden wat (winterse) neerslag vallen. De wind wordt overal west tot zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig. De middagtemperatuur komt uit op ca 4°C en daalt al in de avond tot rond of onder het vriespunt. In het zuiden van het land kan het in de loop van de avond door winterse neerslag glad worden.

Vooruitzichten
Wisselvallig met van tijd tot tijd wat regen of een bui, met name in het oosten en zuiden soms kans op (natte) sneeuw. In de nacht en ochtend lichte vorst, vanaf woensdag hogere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 30 januari tot en met zaterdag 06 februari
Wisselvallig met 60-70% kans op maxima boven het langjarig gemiddelde, in de loop van de periode rond normaal. De kans op een koud weertype aan het einde van de periode bedraagt 20%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn