Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

14 februari 2021 door Jannes Wiersema

Vrij zonnige zondag.

Vandaag is er vrij veel zon. Wel komt er van het westen uit geleidelijk steeds meer hoge bewolking het land binnendrijven. Het blijft droog. De temperatuur loopt vanmiddag uiteen van rond het vriespunt in het noordoosten van het land tot ongeveer 5°C in het zuiden. Er is vooral op lokale wegen aanhoudend kans op gladheid door sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten. De zuidoostenwind is boven land matig en aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Zonsondergang ijsbaan Roodeschool gistermiddag

Komende nacht wordt de bewolking geleidelijk dikker. In de tweede helft van de nacht valt er in het westen af en toe wat lichte regen. Met een nog bevroren ondergrond leidt dit mogelijk tot verraderlijke gladheid door ijzel. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, in het oosten en noordoosten iets eronder, in het zuidwesten iets erboven. De wind is zuid tot zuidoost en is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Morgen is het bewolkt en valt er af en toe regen. Omdat de temperatuur in de ochtend nog dicht bij het vriespunt ligt en de vorst nog in de grond zit kan er enige tijd verraderlijke gladheid door ijzelvorming optreden. De grootste kans hierop is voor de noordoostelijke helft van het land. In de loop van de middag wordt het van het westen uit overwegend droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 2°C in het uiterste noordoosten tot 7°C in het zuidwesten en zuiden. De wind draait geleidelijk van zuid tot zuidoost naar zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten
Licht wisselvallig en vrij zacht. In het volgende weekend waarschijnlijk veel zon en zeer zacht.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 21 februari tot en met zondag 28 februari
Vooral de eerste dagen waarschijnlijk droog, vrij zonnig en (zeer) zacht weer. Later in de periode een grote kans op minder zacht weer, hoewel de kans op temperaturen boven normaal groot (60-80%) blijft.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn