Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

28 februari 2021 door Jannes Wiersema

Mist en bewolking, in het zuiden ook zon.

Met uitzondering van het zuidoosten komt op veel plaatsen mist voor die hier en daar verkeersbelemmerend is met een zicht van minder dan 200 meter. In de loop van de ochtend trekt de mist op naar lage bewolking die met name in de noordelijke helft hardnekkig zal zijn. Vooral in het zuiden is er vandaag ook zon. Daar wordt het vanmiddag 10°C, onder de bewolking circa. 6°C. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordoostelijke richting.

Vanavond en komende nacht breidt de bewolking boven het noorden zich verder naar het zuiden uit. Bovendien is het nevelig en lokaal mistig. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Morgenochtend is het overal grijs met aanvankelijk lokaal mist. In de middag breekt de zon van het oosten uit door, hoewel het uiterste noorden waarschijnlijk bewolkt blijft. De middagtemperatuur loopt uiteen van 6°C op de Wadden tot 10°C in het zuiden. De oostelijke wind wordt overal matig.

Vooruitzichten
Aanvankelijk rustig en overwegend droog weer met zonnige perioden en kans op mist in de nacht en vroege ochtend. In de tweede helft een geleidelijke overgang naar een iets koeler en wisselvalliger weerbeeld.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 07 maart tot en met zondag 14 maart
Licht wisselvallig met temperaturen aanvankelijk onder normaal,later meer normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn