Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

05 maart 2021 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden.

Het is vandaag vrij zonnig met enkele stapelwolken. In de loop van de ochtend drijven er in het noorden en noordwesten enkele wolkenvelden vanaf zee het land binnen. Het blijft wel droog. De noordelijke wind is zwak tot matig, aan zee matig en de middagtemperatuur ligt rond 6°C.

In de komende avond en nacht zijn er in het noorden wolkenvelden, in het noordelijk kustgebied valt daar wat lichte regen uit.De wind is meest zwak en komt in het noorden uit westelijke richtingen, in het zuiden uit het noordoosten. De minima liggen tussen +3°C in het Waddengebied en -6°C plaatselijk in het oosten.

Morgen zijn er in de noordelijke helft wolkenvelden waar lokaal lichte regen uit valt. Elders is het meest zonnig.De middagtemperatuur komt uit op 6 of 7°C. De wind is zwak, aan zee matig en komt in het noorden uit het noordwesten, in het zuiden uit het noordoosten.

Vooruitzichten
Wolkenvelden en vrij koud met ’s nachts in opklaringen lichte, eerst plaatselijk matige vorst. Woensdag overgang naar wisselvallig weer met flink wat regen, mogelijk ook veel wind. De temperatuur ligt dan rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 12 maart tot en met vrijdag 19 maart
Eerst grote (90%) kans op wisselvallig weer. In en na het weekeinde neemt de kans op meest droog en rustig weer toe naar 50%. Temperaturen rond normaal met een toenemende onzekerheid.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn