Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

13 maart 2021 door Jannes Wiersema

Onstuimig en nat.

Het is half tot zwaar bewolkt en er komen flinke buien voor met kans op hagel en onweer. De middagtemperatuur ligt rond 9 °C. De zuidwestelijke wind is (vrij) krachtig, in de kustgebieden hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral bij buien komen er zware windstoten voor van 80 tot circa 90 km/uur, aan de kust tot rond 100 km/uur. In de avond neemt de wind af naar matig, aan de kust naar krachtig, alleen in het Waddengebied staat dan eerst nog een stormachtige wind. De zware windstoten verdwijnen dan ook, het laatst in het Waddengebied.

Komende nacht is het meest bewolkt met enkele buien. De minima liggen rond 5 °C. De westelijke wind is matig, aan de kust meest krachtig.

Morgen is het wisselend bewolkt met vooral landinwaarts nog enkele buien. De maxima liggen rond 9 °C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten
Licht wisselvallig met soms wat regen of een bui, maar geen grote hoeveelheden meer. Aanvankelijk liggen de temperaturen rond 8-9°C en ’s nachts (net) boven nul. Vanaf dinsdag wordt het kouder, met lichte, mogelijk matige, vorst in de nachten.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 20 maart tot en met zaterdag 27 maart
Overwegend rustig weer met een grote kans (80%) op temperaturen die duidelijk onder de normaal liggen. In de nacht vriest het regelmatig en er is elke dag een kleine kans (30-40%) op neerslag, mogelijk met een winters karakter.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn