Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

14 maart 2021 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

Vandaag is het wisselend bewolkt met vooral landinwaarts enkele buien. Er is een kleine kans op hagel en onweer. De maxima liggen rond 9°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust vrij krachtig.

In de komende avond en nacht is het zwaar bewolkt en regent het met name in het midden en zuiden. In het noorden is het ook niet helemaal droog met enkele buien. Het koelt af naar ongeveer 4°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit richtingen tussen west en noordwest.

Morgenochtend trekt de regen naar het zuidoosten weg, maar een groot deel van de dag komen er verspreid over het land enkele buien voor. Het is wisselend bewolkt. In de avond wordt het geleidelijk droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. In de middag is de wind in het Waddengebied en op het IJsselmeer tijdelijk krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Licht wisselvallig met vooral de eerste dagen soms wat regen of een bui, maar geen grote hoeveelheden. Aanvankelijk liggen de temperaturen rond 8°C en ’s nachts rond het vriespunt. Vanaf donderdag wordt het kouder, met lichte, mogelijk matige, vorst in de nachten. Vrijdag lijkt de koudste dag te worden en is er kans op winterse buien.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 21 maart tot en met zondag 28 maart
Aanvankelijk meest droog met temperaturen die duidelijk onder de normaal liggen. Op de langere termijn neemt de kans op een overgang naar een wisselvalliger en zachter weertype geleidelijk toe tot 40-50%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn