Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

19 maart 2021 door Jannes Wiersema

Zon en stapelwolken.

De dag begint met brede opklaringen en lokaal mogelijk een mistbank. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken en in de middag trekken wolkenvelden van het noordoosten uit over het land. Het blijft vrijwel overal droog en de maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is noordoostelijk en overwegend matig, in de middag en avond langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

In de avond en nacht zijn er brede opklaringen en landinwaarts ontstaat er op veel plaatsen mist. Later in de nacht raakt het in het noordwesten bewolkt. Het gaat op de meeste plaatsen licht vriezen met minima tussen -1°C en -4°C. In de kustgebieden blijft de temperatuur net boven het vriespunt. De noordenwind neemt af tot zwak, langs de kust matig.

Morgen raakt het van het noordwesten uit bewolkt en kan er plaatselijk wat lichte (mot)regen vallen. In het zuidoosten blijft het nog tot ver in de middag zonnig en droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C bij een zwakke tot matige wind die in de loop van de ochtend naar west draait.

Vooruitzichten
Vrij veel bewolking en vrijwel overal droog bij maxima die onder het langjarig gemiddelde liggen. Vanaf woensdag lopen de maxima op naar waardes rond het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 26 maart tot en met vrijdag 02 april
Geleidelijk wisselvalliger met iedere dag 50-60% kans op wat regen. De middagtemperaturen lopen op naar waardes rond of iets boven normaal, maar de kans op maxima onder normaal loopt op naar circa 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn