Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

24 maart 2021 door Jannes Wiersema

No laaghangende bewolking elders eerst zonnig, in de avond meer bewolking.

Er is veel zon, eerst komt nog plaatselijk mist voor, en in het No ook laaghangende bewolking. In de middag ontstaan enkele stapelwolken. Tegen het einde van de middag raakt het in het noordwesten en noorden bewolkt, maar het blijft vrijwel overal droog. De maxima lopen uiteen van 11°C in het noordwestelijk kustgebied tot 15°C in het zuiden, bij een matige zuidwestenwind.

In de avond en nacht is het in het oosten overwegend bewolkt, in het zuidwesten valt later wat lichte regen. In het noordwesten klaart het op en ontstaat plaatselijk mist. De temperatuur varieert van 6°C in het zuidwesten tot net boven het vriespunt in het noordwesten. De wind is west tot zuidwest en zwak tot matig.

Morgen zijn er aanvankelijk nog wolkenvelden en vooral in het oosten kan nog wat lichte regen vallen. In de loop van de dag klaart het wat op en komt de zon nog tevoorschijn. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 14°C in het oosten en zuiden. De wind is west tot zuidwest, boven land zwak tot matig, vlak aan zee matig.

Vooruitzichten
Eerst wisselvallig en zaterdag vrij koel. Daarna afnemende kans op neerslag en oplopende temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 31 maart tot en met woensdag 07 april
Eerst vrij zacht, begin april neemt de kans op vrij koel weer toe naar ongeveer 70%. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn