Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

25 maart 2021 door Jannes Wiersema

Nw helft opklaringen ,elders veel bewolking en kans op een bui

Vanochtend is er aanvankelijk vrij veel bewolking en plaatselijk valt er wat lichte regen. De nevel verdwijnt in de loop van de ochtend. In de loop van de dag klaart het van het westen uit wat op en is de zon ook af en toe te zien. In de middag ontstaan er in het oosten enkele lichte buien. In de avond wordt het ook daar droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 14°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind trekt overal aan naar matig. In de avond draait de wind naar zuid, neemt landinwaarts af naar zwak en aan de westkust toe naar vrij krachtig.

Komende nacht neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en valt er hier en daar af en toe regen. Het koelt af naar circa 5°C. De zuidenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenochtend trekt de meeste bewolking noordoostwaarts weg. De rest van de dag is het half bewolkt en plaatselijk kan een bui ontstaan. In de avond neemt de bewolking van westen uit weer toe en valt er matige regen. Het warmt op naar waardes tussen 11°C op de Wadden en lokaal 16°C in het zuiden. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de middag en avond kan de wind in het westelijk Waddengebied krachtig worden, 6 Bft.

Vooruitzichten
Eerst wisselvallig en vrij koel. Daarna meest droog en zacht voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn