Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

26 maart 2021 door Jannes Wiersema

Af en toe zon, vooral in de avond regen.

Vanochtend trekt de meeste bewolking en lichte regen noordoostwaarts weg. De rest van de dag is er af en toe zon en blijft het overwegend droog. Later op de avond trekt een regenzone van west naar oost over het land. De middagtemperatuur ligt tussen 11°C op de Wadden en lokaal 16°C in het zuiden. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Tijdens passage van de regenzone is er met name in het zuiden en zuidwesten kortdurend kans op windstoten tot 75 km/u.

In de nacht trekt de regen weg naar Duitsland, maar vanaf de Noordzee trekken buien het westen van het land binnen. Bij de buien is er kans op hagel en onweer. De minima liggen rond 4°C. De west- tot zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen trekken de buien oostwaarts. Lokaal komt er onweer voor en valt er hagel. Vanaf het einde van de middag wordt het van het westen uit droog en klaart het op, al neemt de hogere bewolking van het westen uit snel weer toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De westenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Vanaf de middag neemt de wind af naar matig. In de avond draait de wind naar zuidwest.

Vooruitzichten
Overwegend droog, af en toe zon en (zeer) zacht voor de tijd van het jaar. Vanaf 30 maart overgaand in een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 02 april tot en met vrijdag 09 april
Koel weertype met vorst in de nacht en regelmatig buien die soms winters van karakter kunnen zijn.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn