Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

04 april 2021 door Jannes Wiersema

Eerst bewolkt, in de middag meer zon.

Vandaag is het eerst bewolkt, maar vrijwel overal droog. In de middag komt er vanuit het westen meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 11°C. De wind neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied naar vrij krachtig en draait van noordwest naar west.

Komende nacht is er eerst weinig bewolking. In de loop van de nacht raakt het van het noordwesten uit bewolkt en trekt een gebied met regen zuidoostwaarts. De minima liggen rond 5°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust krachtig of hard.

Morgen overdag trekt de regen snel zuidwaarts weg en klaart het op. Van het noordwesten uit volgen enkele buien, die gepaard kunnen gaan met hagel en (natte) sneeuw en lokaal komt ook onweer voor. Zeer plaatselijk zou het dan kortstondig glad kunnen worden. Tussen de buien door is ook de zon regelmatig te zien. De maxima liggen rond 7°C, maar in intensieve buien daalt de temperatuur naar enkele graden boven nul. De noordwestenwind is vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en aan zee krachtig tot hard, in het Waddengebied later stormachtig, 8 Bft. Bij buien is er vooral in de kustgebieden kans op zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur. In de avond trekt de wind in het noordelijk kustgebied tijdelijk mogelijk aan tot stormkracht, 9 Bft, met zware windstoten van 90-100 km/uur.

Vooruitzichten
De eerste dagen guur met geregeld buien, soms met een winters karakter. Donderdag en vrijdag droger en minder koud.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 11 april tot en met zondag 18 april
Grote kans (70-80%) op een overgang naar een overwegend droog weertype met hogere temperaturen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn