Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

13 april 2021 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en kans op een bui.

Vandaag zijn er flinke perioden met zon en is er vooral landinwaarts nog een bui mogelijk met kans op korrelhagel. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait naar noordwest en wordt overal matig, in het noordelijk kustgebied is de wind in de ochtend nog vrij krachtig. In de avond wordt de wind overwegend zwak en in het zuiden veranderlijk.

Komende nacht zijn er brede opklaringen. Van het noorden uit komt er in de loop van de nacht echter meer bewolking en in het noorden is dan een enkele (winterse) bui mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van enkele graden boven nul aan zee tot plaatselijk -3°C in het binnenland. De wind wordt landinwaarts zwak en veranderlijk en is er kans op een mistbank. Aan de kust en boven het IJsselmeer staat een matige noordwestelijke wind.

Morgen is het wisselend bewolkt en komt er ook dieper landinwaarts een enkele bui tot ontwikkeling. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De noordelijke wind wordt matig, aan de kust in de middag en avond mogelijk vrij krachtig.

Vooruitzichten
Rustig en droog weer met zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt langzaam op naar ca. 15°C in het weekeinde. ’s Nachts is er de eerste dagen steeds kans op lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 20 april tot en met dinsdag 27 april
Waarschijnlijk aanhoudend droog weer met een onzekere temperatuurverwachting. De kans op vorst in de nacht neemt wel af.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn