Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

24 april 2021 door Jannes Wiersema

Zon en (sluier)bewolking, droog.

Vandaag is er veel ruimte voor de zon, al komt er ook sluierbewolking voor en lokaal eerst een mistbank. In het noorden zijn vanochtend wat meer wolkenvelden aanwezig, maar deze lossen geleidelijk op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 9°C in het uiterste noorden tot lokaal 14°C in het uiterste zuidwesten. De wind wordt noord tot noordoost en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind later vrij krachtig.

Komende nacht zijn er naast enkele wolkenvelden vooral in de zuidelijke helft ook opklaringen. De minimumtemperatuur daalt naar een graad of 2, maar in opklaringsgebieden kan het licht vriezen. De meest noordelijke wind is zwak tot matig, vlak aan zee matig tot vrij krachtig.

Ook morgen verandert er weinig in het weerbeeld. In de ochtend zijn er wolkenvelden en vooral in de middag flinke zonnige perioden. Het blijft droog. De noord- tot noordoostelijke wind wordt matig, vlak aan zee soms vrij krachtig en de middagtemperatuur ligt rond de 12°C.

Vooruitzichten
De eerste dagen flinke zonnige perioden en droog. Vanaf woensdag kans op een bui. De temperatuur ligt enkele graden beneden het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 01 mei tot en met zaterdag 08 mei
Aanvankelijk waarschijnlijk temperaturen beneden het langjarig gemiddelde, maar later in de periode toenemende kans (40-50%) op temperaturen boven het langjarig gemiddelde. De dagelijkse kans op neerslag bedraagt 40-50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn