Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

13 mei 2021 door Jannes Wiersema

Hemelvaartsdag start vriendelijk en droog met mistbanken.

De dag start op veel plaatsen vrij zonnig. De mist die vannacht is ontstaan trekt vrij snel op. Wel komt al snel vanuit het zuiden een storing onze kant op. Vooral in het Zuiden en Midden van het land in de loop vd middag enkele buien met kans op onweer en hagel. Het noorden houdt het droog. De wind is zwak tot matig uit het N/NO 2 – 3 Bft en de temperaturen blijven vrij aangenaam, tussen 15 en 19 graden, alleen langs de noordkust aanzienlijk kouder.

Komende nacht zijn er wolkenvelden met vooral in het midden van het land nog enkele buien. In het zuiden komen er brede opklaringen en ontstaat op meerdere plaatsen mist. De wind wordt zwak en veranderlijk en de temperatuur daalt naar circa 8°C.

Vrijdag verandert er nog niet veel. Wel wordt het iets minder zacht, dit doordat de wind iets meer vanaf zee gaat waaien. Met een temperatuur tussen 12 en 18 graden. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar weer af. De kans op buien lijkt in het midden en zuiden opnieuw het grootst, net als vandaag zal dat vooral later op de dag zijn met opnieuw kans op onweer.

In het weekend is de temperatuur ca 15 graden. De wind komt dan uit het zuidwesten. Daarmee komen de komende tijd diverse storingen over ons heen.
Zaterdag start op de meeste plaatsen heel aardig, maar in de loop van de dag trekt een storing met wat regen vanuit het zuidwesten over het land.
Op zondag nemen de buienkansen aanzienlijk toe met kans op onweer. Maar komt ook de zon geregeld tevoorschijn.

Volgende week is het sterk wisselvallig met flinke regen en onweersbuien en temperaturen rond 15 graden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn