Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

28 mei 2021 door Jannes Wiersema

Eerst mist , later overal vrij zonnig. Mogelijk in het No nog een lichte buitje.

Een hogedrukgebied komt vanaf vandaag boven ons land te liggen en dat resulteert de komende tijd in overwegend droog weer, met flink wat zon en hogere temperaturen.

Na een frisse nacht met opklaringen, is er vanochtend regionaal eerst nog wat oplossende grijzigheid aanwezig en daarna krijgt de zon flink de ruimte. In het zuiden trekken al snel ook weer wat sluierwolken voorbij, maar dit is vrij dun en daar heeft de zon weinig last van. In de loop van de dag ontstaan ook stapelwolken en vooral in het noordoosten kan een enkele daarvan misschien nog net uitgroeien tot een bui, de rest van het land houdt het droog. Er staat weinig wind uit variabele richtingen, 1 tot 3 Beaufort, en de middagtemperatuur stijgt naar 16 graden in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 20 graden in het zuidoosten.

Vanavond lossen de stapelwolken op en wordt het vrij helder. Ook vannacht blijft het vrij helder en met weinig wind koelt het vooral landinwaarts weer flink af, tot een graad of 3. Aan de kust is het met een graad of 9 minder koud. Regionaal ontstaat wat mist of nevel en in het noorden komen later enkele wolkenvelden opzetten.

Na het optrekken van de lokale mist en nevel is er morgenochtend meteen flink wat ruimte voor de zon, in het noorden komen eerst wolkenvelden voor. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken, maar het blijft overal droog. De wind draait naar het noordoosten en mede omdat ook de bovenlucht weer iets kouder wordt, komt de temperatuur ’s middags weer een fractie lager uit dan vandaag. Het wordt 15 graden aan zee tot 19, lokaal 20 graden landinwaarts.

Zondag en maandag is het zonnig en dan loopt de temperatuur nog iets verder op. Zondag wordt het 17 graden aan zee tot 22 of 23 graden in het binnenland en maandag kan het kwik met een oostelijke wind in het zuidoosten al oplopen tot 24 graden.

Ook de rest van volgende week blijft het rustig weer, met veel zon en uiteindelijk nog hogere middagtemperaturen, regionaal tot een zomerse 25 graden. of zelfs nog wat meer.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn