Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

01 juni 2021 door Jannes Wiersema

Zonnig en warm, verder weinig wind uit het O/NO.

Vanochtend vroeg liggen de temperaturen tussen de 7 en 12 graden. Het koelst is het in het (noord)oosten, het zachtst in het zuidwesten. Vandaag is het de eerste dag van de meteorologische zomer, en de dag verloopt meteen volop zonnig met middagtemperaturen uiteenlopend van zo’n 20 graden op de Wadden tot 26 graden in het zuiden. In het noorden kan wat sluierbewolking voorkomen, maar de zon komt daar nog prima doorheen. Daarbij staat er iets meer wind dan gisteren, maar de oostenwind is hoogstens matig van kracht.

Vanavond en vannacht is het helder en dalen de temperaturen op de koudste plaatsen tot ongeveer 10 graden.

Ook morgen blijft het zomers weer, met veel zon en nog hogere middagtemperaturen. In het binnenland wordt het 24 tot lokaal 28 graden. Aan zee is het wat koeler. Wel is er een fractie meer bewolking aanwezig dan vandaag, vooral in het zuiden en oosten van het land. De kans op een (onweers)bui is klein, maar niet helemaal uitgesloten, vooral in de avond.

Donderdag komen weer wat storingen in zicht, die waarschijnlijk voor een paar (onweers)buien gaan zorgen. De grootste kans op buien is momenteel weggelegd voor de oostelijke helft van het land. Maar nog altijd is het overwegend zonnig. De maximumtemperaturen liggen met 21 tot 25 graden iets lager dan de dagen ervoor.

Vrijdag lijkt er weinig te veranderen ten opzichte van de donderdag. Er is kans op een (onweers)bui, maar nog steeds schijnt de zon regelmatig. Het wordt nog een fractie minder warm met in het binnenland maxima tot ongeveer 23 graden.

In het weekend houdt het zomerse weer met temperaturen tussen de 20 en 23 graden aan, alleen in het uiterste noorden is het soms wat koeler. De zon schijnt regelmatig. Er is ook kans op een heel lokale (onweers)bui, maar het grootste deel van het weekend lijkt droog te verlopen. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn