Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

03 juni 2021 door Jannes Wiersema

Morgen opnieuw enkele regen- en onweersbuien.

Vanavond lossen de meeste regen- en onweersbuien weer op of trekken naar Duitsland weg. Vannacht kan mist ontstaan, zeker in gebieden waar regen is gevallen. Kouder dan 12 tot 16 graden wordt het niet.

Morgen is het na het oplossen van de mistbanken eerst op de meeste plaatsen droog met een mix van zon en stapelwolken. In de middag neemt in de zuidoosthoek de kans op een felle regen- of onweersbui toe en daarbij is kans op hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. In de kustprovincies blijft het droog en daar is de zon het vaakst te zien. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 27 in het binnenland. In het binnenland staat weinig wind en in de kustprovincies waait weer een matige bries van zee.

Zaterdag hebben we te maken met een lagedrukgebied boven ons land. Het is op de meeste plaatsen bewolkt en het regent van tijd tot tijd. In het oosten kan ook onweer voorkomen. Na een zachte nacht met een graad of 15 als minimumtemperatuur, wordt het overdag niet meer zo warm met 16 tot 21 graden. In de gebieden tegen de oostgrens aan kan het nog 22 tot 24 graden worden. Tegen de avond trekt de neerslag naar Duitsland weg en kunnen vooral het westen en zuidwesten nog een aantal zonuren meepakken. Er waait vooral in de kustgebieden een stevige wind die de noordhoek opzoekt.

Zondag krijgen we te maken met invloed van een hogedrukgebied. Op de meeste plaatsen blijft het droog en er is een mix van zon en stapelwolken. Langs de oostgrens zou nog een enkele bui kunnen ontstaan. Bij een meest matige noordenwind is het 17 graden op de Wadden tot 23 graden in de gebieden tegen de oostgrens.

Na het weekend staat een mooie zomerweek voor de boeg. Dankzij het hogedrukgebied is het droog met een mix van zon en stapelwolken. Ondanks de overwegend noordelijke wind kan het kwik oplopen naar 20 tot 25 graden. Alleen op de Wadden is het elke dag iets frisser. (Bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn