Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

05 juni 2021 door Jannes Wiersema

Morgen vooral in westen zon.

Vanavond blijft de bewolking overheersen met af en toe nog een knipoog van de zon. In Zeeland en Brabant kan het even wat zonniger worden. In het noordoosten kan nog steeds een bui voorkomen. Het koelt vannacht af naar 9 graden in Zeeuws-Vlaanderen tot 15 graden langs de oostgrens.

Morgen hebben we een tweedeling. In het midden en oosten is het bewolkt en is kans op een buitje. In het westen, vooral aan zee en in Zeeland, is het zonnig en droog. Het wordt 16 graden op de Wadden en lokaal 22 in Brabant. De noordwestenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4.

Morgenavond en in de nacht naar maandag verandert weinig. In het uiterste (zuid)westen is het helder, in de rest van het land is het bewolkt. In Zeeuws-Vlaanderen kan het afkoelen tot 9 graden, elders onder de bewolking is het minder koud met een graad of 13.

Maandag is er nog steeds vrij veel bewolking en in het oosten is kans op een buitje. Aan zee is het zonnig en droog. De temperatuur ligt dan tussen 17 en 21 graden en daarmee is het een graadje frisser dan normaal. De wind draait naar het noorden en is zwak in het binnenland tot matig op de stranden, 2-4 Beaufort.

Dinsdag krijgen we te maken met de invloed van een hogedrukgebied. Het is dan droog met vooral in de kustprovincies flink wat ruimte voor de zon. Bij weinig wind wordt het al wat warmer met 18 graden op de Wadden tot 24 graden in Brabant en Limburg.

Woensdag tot en met vrijdag is het zomerweer door het hogedrukgebied. Het blijft droog en de zon is veelvuldig te zien. De temperatuur stijgt dan weer gemakkelijk tot 25 graden en in het zuiden en oosten kan het nog wat warmer worden met 26 tot 28 graden. Op de stranden koelt het dagelijks flink af in de loop van de middag door zeewind.

In het weekend stijgt de kans op regen en wordt het waarschijnlijk gevoelig frisser. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn