Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

09 juni 2021 door Jannes Wiersema

Stralend zomerweer,met weinig wind.

Het zomerse weer blijft voorlopig aanhouden. Onder invloed van hogedrukgebieden is het de komende tijd rustig, zonnig en warm zomerweer.

Vanochtend is het plaatselijk wat mistig of nevelig, maar dit trekt vrij snel weg, waarna de zon alle ruimte krijgt. In de loop van de dag ontstaan landinwaarts een paar stapelwolken en een enkele daarvan zou in het noordoosten en oosten vanmiddag misschien kunnen uitgroeien tot een buitje, maar veruit de meeste plaatsen houden het vandaag droog. De wind wordt westelijk en is zwak tot matig van kracht, 2 tot 4 Beaufort. Hiermee wordt het op de stranden een graad of 20, in het midden van het land een zomerse 25 graden en dieper landinwaarts 26 of 27 graden.

Vanavond lossen de stapelwolken weer op en vannacht is het helemaal helder. Plaatselijk ontstaat wat mist of nevel en het kwik blijft steken tussen 10 en 14 graden.

Morgen is het opnieuw stralend zomerweer, met eerst een lokale mistbank en daarna volop zonneschijn. Rond het middaguur is er een kleine, gedeeltelijke zonsverduistering te zien en het weer werkt dus goed mee. Vooral in het oosten en noorden ontstaan wat stapelwolken, maar deze trekken over het algemeen weer snel voor de zon weg. Het blijft droog en met een westen- tot zuidwestenwind wordt het nog een graadje warmer dan vandaag, met in Limburg lokaal 28 graden.

Ook vrijdag schijnt de zon veel, al komen vooral in het noorden en noordoosten eerst ook wat wolkenvelden voor en ’s middags ontstaan een paar vriendelijke stapelwolken. Het wordt 20 tot 27 graden, met de hoogste temperaturen in het zuidoosten.

In het weekend zien we nog steeds nauwelijks verandering. Zaterdag komt de wind tijdelijk uit noordwestelijke richting en is er een fractie meer bewolking, waardoor het iets minder warm is. Zondag is meteen weer een zonovergoten dag.

Het zomerse weer lijkt voorlopig nog wel even aan te houden. Na het weekend gaan we mogelijk richting de tropische 30 graden.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn