Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

13 juni 2021 door Jannes Wiersema

Volgende week tropische temperaturen.

Vanavond blijft het helder en rustig, en koelt het vrij snel af. Komende nacht hebben we onder een heldere hemel minima tussen 9 graden in het binnenland tot 15 aan de Zeeuwse kust. Er kan weer wat mist of nevel ontstaan.

Morgen is het wederom zonnig, al is het noordwesten van het land wel gevoelig voor wat meer bewolking vanwege een front dat op de Noordzee ligt. De wind draait iets meer naar het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur maakt een sprong. De temperatuur komt dan in het zuiden van het land lokaal al uit op een tropische 30 graden. In de rest van het land is het een graad of 27 en in het Waddengebied is het door wind vanaf het relatief koude water wat frisser met 22 graden. Op op de westelijke stranden kan het in de middag afkoelen.

Dinsdag draait de wind eventjes naar het noorden. Iets koelere lucht stroomt ons land binnen en ook is er wat meer (hoge) bewolking. Het is aangenaam zomerweer met temperaturen tussen 18 graden op de Waddeneilanden, 23 graden in het midden van het land en 26 graden in het zuidoosten.

Woensdag draait de wind terug naar zuidelijke richtingen. Het kwik schiet overdag op sommige plekken meer dan 20 graden omhoog t.o.v. de nacht, door de aanvoer van zeer hete lucht. Op grote schaal wordt het 30 tot 33 graden, ook aan de westkust. In het zuidoosten zou het zelfs 34 graden kunnen worden. Alleen aan de Zeeuwse wateren en op de Wadden is het minder heet met 25-29 graden. Het is daarbij zonovergoten.

Donderdag wordt het, na een boterzachte nacht, opnieuw op grote schaal tropisch warm. Op de warmste plekken komen opnieuw maxima voor van 33 of 34 graden. In de loop van de dag raakt het bewolkt en uiteindelijk stijgt de kans op regen- en onweersbuien.

Ook in de nacht naar vrijdag en vrijdag overdag komen er enkele fikse (onweers)buien langs. Het ziet ernaar uit dat de tropische warmte dan eventjes voorbij is. Toch blijft het voorlopig zomers warm. Ook in het weekend komen nog enkele buien voor, maar de maxima blijven voorlopig dagelijks rond de 25 graden of meer uitkomen. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn