Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

22 juni 2021 door Jannes Wiersema

In de loop van morgen meer zonneschijn.

Vanavond en vannacht kan in het zuiden nog een enkele bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen is het droog. Vanaf de Noordzee trekken wat velden met bewolking het land in en de minimumtemperatuur daalt tot een graad of 10 a 11.

Morgen is het nog steeds relatief koeltjes, al wordt het op veel plaatsen net een graadje warmer dan vandaag. De maxima komen met een noordelijke wind, 2 tot 4 Beaufort, uit tussen 17 graden aan zee en 21 graden landinwaarts. In Limburg zou het lokaal misschien net 22 graden kunnen worden. Het is vrijwel overal droog, met in eerste instantie nog wel vrij veel bewolking, maar in de loop van de dag krijgt de zon steeds meer ruimte. Langzaam maar zeker krijgen hogedrukgebieden weer meer invloed.

Donderdag krijgt de zon opnieuw een beetje meer ruimte dan de dag ervoor, en opnieuw krijgen we er op grote schaal een graadje bij. Het wordt dan 18 tot 22 graden. In het zuidoosten liggen regen- en onweersbuien op de loer, maar de meeste daarvan zullen ons land niet bereiken.

Vrijdag is het vrij zonnig en blijft het zo goed als droog. Alleen in het zuidoosten zou in de loop van de dag een lokaal buitje kunnen vallen. Met een naar west gedraaide wind, 2-3 Bft, wordt het wederom 18 tot 22 graden. In het weekend zien we op beide dagen een afwisseling van wolken en zon. De wind draait zaterdag terug naar het noorden en dan wordt het 18 tot 21 graden. Zondag wordt de wind meer noordoostelijk en stijgt het kwik nog iets verder naar 19 graden aan de kust en naar een lokaal zomerse 25 graden in het binnenland.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn