Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

10 juli 2021 door Jannes Wiersema

Vanuit het zuidwesten enkele regen- en onweersbuien.

Na het oplossen van de lokale nevel en mist is er vanochtend eerst nog een fraaie mix van zon en wolken te zien. Het is zo goed als droog. Al snel neemt vanuit het zuidwesten echter de bewolking verder toe, waardoor de zon op steeds meer plaatsen uit het zicht verdwijnt, alleen in het noorden en oosten van het land schijnt de zon nog langere tijd wat waterig. In Zeeland dienen zich rond het middaguur de eerste (onweers)buien aan, waarbij het lokaal even flink kan doorregenen, maar deze blijven aanvankelijk vooral nog in de zuidwesthoek van het land hangen. In de loop van de middag trekken ze verder over het zuiden en later ook het midden van het land. In het noorden blijft het meest droog. Er staat niet veel wind en de middagtemperatuur stijgt naar 19 tot 23 graden.

Vanavond en vannacht worden de buien steeds minder talrijk en beperken zich vooral nog tot het noordoosten en oosten van het land. Het koelt af tot rond 14 graden.

Morgen valt ook vooral in het noordoosten en oosten nog een lokale regen- of onweersbui, in de rest van het land is het zo goed als droog. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar af en met een veelal zwakke van zuidwest naar west draaiende wind wordt het 20 graden aan de kust tot 23 graden langs de oostgrens.

In de nacht naar maandag klapt de wind om naar het oosten en is het droog. Er zijn brede opklaringen en het koelt af tot een graad of 14.

Maandag laat de zon zich geregeld zien, afgewisseld met wat (stapel)wolken. Het blijft tot de avond droog en met een oostelijke wind sijpelt iets warmere lucht ons land in. Het wordt 22 tot 25 graden, met de hoogste temperaturen in het binnenland. Maandagavond trekken er vanuit het zuiden regen- en onweersbuien het land in.

Ook dinsdag en woensdag vallen verspreid over het land enkele buien, soms met onweer, maar er is tussendoor ook ruimte voor de zon. De wind draait naar het noordwesten en daarmee komt de temperatuur overdag iets minder hoog uit, rond 21 graden.

De tweede helft van de week lijkt droger te verlopen, met vaker zonneschijn en ook weer iets hogere middagtemperaturen.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn