Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

13 juli 2021 door Jannes Wiersema

Nat, natter, natst in het zuidoosten.

In het zuidoosten van ons land valt vandaag tussen 20 en 40, in Limburg plaatselijk meer dan 50 mm. Woensdag zal dat in het oosten en zuidoosten niet anders zijn. De regens kunnen lokaal wateroverlast veroorzaken.

Vanochtend gaat het in het zuidoosten flink regenen. De regenzone breidt zich later op de ochtend naar het noordwesten uit, maar zwakt wel geleidelijk af. In het noorden en noordwesten blijft het waarschijnlijk overal droog. De wind waait uit het noorden en is zwak, aan de kust geleidelijk toenemend tot matig.

Vanmiddag maken in het oosten en zuidoosten (onweers)buien hun opwachting. Elders is enige regen mogelijk, maar in het noorden en noordwesten stelt de nattigheid weinig voor. Wel blijft het veelal bewolkt. De middagtemperaturen schommelen tussen 19 graden in het westelijk kustgebied en zo’n 24 graden in het noordoosten. De noordenwind is zwak, aan de kust matig tot vrij krachtig.

Vanavond en de komende nacht blijft het bewolkt en in het zuidoostelijk deel van het land vallen er flinke buien met kans op onweer. In het noorden en noordwesten is het nog overwegend droog weer. De minima lopen uiteen van 15 graden in het zuidwesten tot 18 graden in het noordoosten. De wind draait naar het noordwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, windkracht 5.

Morgen staat het oosten en zuidoosten opnieuw een kletsnatte dag te wachten. Daarbij valt onweer niet uit te sluiten. Meer naar het westen toe komen ook buien opdraven, maar grote hoeveelheden regen vallen toch voornamelijk in het oosten en zuidoosten en dan met name langs de grens met Duitsland. De maxima bereiken waarden tussen 19 graden in het zuiden en 25 graden in het noordoosten. De noordwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, kracht 5-6.

De dagen daarna is het donderdag nog bewolkt met kans op regen of buien. Vanaf vrijdag wordt het dankzij hogedruk droger, zonniger en het kwik stijgt in het weekeinde en begin volgende week naar waarden rond of (ruim) boven 25 graden. (bron: buienradar)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn