Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

15 juli 2021 door Jannes Wiersema

Regengeweld duurt vandaag nog voort.

Het regengeweld is nog niet voorbij. Vooral in het midden en oosten van het land valt vandaag lokaal meer dan 50 mm. In de loop van de middag neemt de neerslagintensiteit af. Morgen is het eindelijk op de meeste plaatsen droog.

Vanochtend is het in het westen en deels noorden van het land overwegend droog. In het westelijk Waddengebied klaart het soms ook wat op. In het midden en oosten blijven de buienkansen echter aanhoudend groot. Op veel plaatsen valt daar vandaag tussen 20 en 40 mm: lokaal kan dat aanzienlijk meer zijn. Uitgezonderd Zeeland en Noord- en Zuid-Holland is vooral alle provincies code geel van kracht. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag neemt de neerslagintensiteit in het midden en oosten geleidelijk af. Ondertussen begint het wolkendek in het westen en noorden wat te breken. De maximumtemperaturen komen uit op 20 tot 21 graden. Langs de oostgrens zijn iets hogere temperaturen mogelijk. De noordenwind is matig, aan zee en op het IJssel- en Markermeer krachtig, windkracht 6.

Vanavond en de komende nacht klaart het in het noorden op. Elders zijn er nog steeds veel wolken en in het zuidoosten en oosten valt nog af en toe regen. De temperatuur zakt naar een graad of 15. De wind waait uit het noordwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig en in het Waddengebied aanvankelijk nog krachtig.

Vrijdag waait drogere lucht over ons land uit. Op de meeste plaatsen blijft het dan ook droog en gaandeweg komt in het westen en noorden de zon er meer en meer aan te pas. De temperatuur loopt op naar zo’n 22 graden. De noordenwind is matig en aan de kust en op het IJssel- en Markermeer vrij krachtig.

In het weekeinde voltrekt zich een overgang naar droog weer met geregeld zon en hogere temperaturen. Op zondag kan het plaatselijk 25 graden worden. In grote lijnen wordt het fraaie weer volgende week gecontinueerd. (Bron: buienradar)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn