Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

17 juli 2021 door Jannes Wiersema

Volop zonnig.

Deze zaterdag start in het zuidoosten met wat lage bewolking en een mistbank, maar al snel komt de zon tevoorschijn. In de kustgebieden is het een volop zonnige dag, in het binnenland ontstaan ook wat vriendelijke stapelwolken. Bij een zwakke tot matige noordelijke wind wordt het vanmiddag bij veel zon 21 graden aan zee tot lokaal 26 graden in Limburg. Door een hoge zonkracht (UV-index 7-8) kun je snel verbranden.

Vanavond is het helder, maar in de nacht kan regionaal mist of lage bewolking ontstaan. Het koelt af tot 12-16 graden.

Morgen start hier en daar met wat ochtendgrijs. Als dat is verdwenen is er flink wat ruimte voor de zon, al heeft het oosten ook te maken met stapelwolken. Bij een hooguit matige noordelijke wind is het 21 tot 25 graden en dat zijn normale temperaturen voor deze tijd van het jaar.

Maandag tot en met woensdag drijft er vanuit het noorden weer meer bewolking ons land binnen. Een spat regen is mogelijk, vooral in het noorden, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De zon is ook regelmatig te zien. De temperatuur komt weer wat lager uit met 19 tot 22 graden en daarmee is het frisser dan normaal. Toch zal het uit de wind in de zon prima toeven zijn.

Vanaf donderdag draait de wind via het oosten naar het zuidwesten. Het wordt een stuk warmer met kans op zomerse temperaturen. Tegelijkertijd neemt ook de kans op een regen- of onweersbui toe. Warm en stabiel zomerweer zit dus voorlopig niet in de pijplijn.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn