Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

19 juli 2021 door Jannes Wiersema

Rustig zomerweer.

Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af en het is overal droog. In gebieden met opklaringen komt lokaal wat nevel voor. De temperatuur is gedaald naar 10 tot 14 graden.

Vanochtend is er een afwisseling van zon en wolkenvelden, met de meeste zon in het zuiden en de meeste wolken in het noorden. Op een enkele plek is de bewolking net dik genoeg voor een spat regen, maar verder is het droog. Er staat een meest zwakke noordenwind, alleen in het noorden is de wind soms matig van kracht.

Vanmiddag verdwijnen de wolkenvelden op steeds meer plekken en is er aardig wat ruimte voor de zon. Het blijft vrijwel overal droog. De temperaturen komen uit tussen 19 graden in het noordoosten en 24 graden in het zuiden. In Zeeuws-Vlaanderen kan het nog zomers warm worden met 25 graden.

Vanavond blijft het tot zonsondergang op de meeste plekken overwegend zonnig met nog een enkele stapelwolk. Vannacht is het op veel plekken helder, al drijft er vooral in het noorden soms nog wat bewolking binnen van zee. Er staat bijna geen wind en het koelt af naar 9 tot 13 graden.

Morgen is er een mix van zon en wolken. Vanuit het noorden schuift er af en toe wat meer bewolking binnen. Soms is deze net dik genoeg voor een enkele spat regen, maar op verreweg de meeste plekken blijft het helemaal droog. Vooral later in de middag en in de avond lost de bewolking op steeds meer plekken op. De meeste zon is weggelegd voor het zuidwesten, in het noordoosten zijn de meeste wolken aanwezig. Bij een zwak briesje wordt het maximaal 19 graden in het noordoosten tot lokaal 25 graden in het zuidwesten.

Woensdag verandert er niet veel. Na een overwegend heldere nacht met minima tussen 10 en 13 graden, schuift vanuit het noorden al snel wat meer bewolking het land binnen. Overdag is er een mix van zon en wolken. Opnieuw heeft het zuidwesten de beste papieren voor zonneschijn, de meeste bewolking is aanwezig in het noorden en oosten. Heel lokaal kan er een spat regen voorkomen, maar het stelt bijna niets voor. Met temperaturen van 20 tot 25 graden is het wel een fractie warmer dan op dinsdag.

Ook donderdag is de zon regelmatig te zien en wordt het in het zuiden zomers warm met 25 à 26 graden. In het noorden wordt het 20 tot 22 graden. Het blijft droog.

Vrijdag is de wind naar het noordoosten gedraaid en wordt het nog wat warmer. Met een mix van zon en wolken wordt het op de meeste plekken zomers warm met 24 tot 27 graden. Alleen in het noorden blijft het met 21 tot 24 graden iets minder warm.

Vanaf zaterdag draait de wind eerst naar het zuidoosten, later naar het zuidwesten. Op zaterdag wordt het waarschijnlijk zomers warm met 25 tot 28 graden. Een lokale 29 of 30 graden is niet uitgesloten. Mogelijk dat er in de loop van de middag en avond al een eerste bui kan vallen. De dagen daarna ligt de temperatuur rond of iets boven normaal, maar nemen de neerslagkansen wel duidelijk toe. Waarschijnlijk vallen er dan dagelijks een paar (stevige) regen- en onweersbuien. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn