Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

28 juli 2021 door Jannes Wiersema

Vooral in het midden en noorden enkele buien.

Op veel plaatsen begint de dag droog, in het noordwesten vallen al enkele buien. Verder schijnt de zon vanochtend op veel plaatsen, maar in de loop van de ochtend komen opnieuw buien vanuit het zuidwesten over het land, vooral in het midden en noorden. Een donderklap daarbij is niet uitgesloten, maar minder waarschijnlijk dan de voorgaande dagen.

Tussen de buien door schijnt de zon af en toe. De zuidwestenwind trekt wat verder aan en waait matig tot vrij krachtig, aan de kust mogelijk windkracht 6, of laat in de middag en vanavond tippend aan 7. Het wordt maximaal 20 graden in het westen tot 23 graden in het binnenland.

Vanavond en de komende nacht houden de buien in het noorden aan. In de rest van het land blijft het droog en zijn er opklaringen. De westelijke tot zuidwestelijke wind is matig, aan zee krachtig en in het Waddengebied af en toe hard en de temperaturen dalen tot 14 graden.

Morgen ziet er droger uit. Lokaal valt nog een enkel buitje, voornamelijk in het noorden van het land, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Daarbij laat de zon zich regelmatig zien. Ondanks dat wordt het niet erg warm, met maximaal 19 tot 21 graden is het nog altijd vrij koel voor de tijd van het jaar. Normaal is het 22 tot 26 graden in deze hoogzomerse periode. De zuidwestenwind blijft ook flink doorwaaien en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig en in de noordelijke kustgebieden eerst nog af en toe hard,

Voor vrijdag is de verwachting nog wat onzeker. Mogelijk trekt een lagedrukgebiedje via onze omgeving naar het noordoosten. Er is dan meer bewolking en er trekken een paar buien over het land. Het wordt opnieuw niet warmer dan 19 tot 21 graden.

Ook in het weekend zijn we nog niet van de wisselvalligheid af en is de kans op een enkele bui vooral gedurende de middaguren nog aanwezig. Verder is er een afwisseling van zon en wolken. De west- tot zuidwestenwind neemt waarschijnlijk wat in kracht af. De temperaturen blijven uitkomen rond de 20 graden.

In de nieuwe week lijkt het nu droger en iets warmer te worden, maar stabiel zomerweer zit voorlopig nog niet in de kaarten.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn