Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

06 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag Regen- en onweersbuien.

Een lagedrukgebied met daar omheen verschillende buien trekt vandaag van zuidwest naar noordoost over het land. De buien die afgelopen nacht het land introkken, schuiven via het noorden het land uit, maar daarachter ontstaan opnieuw buien, lokaal ook met onweer en veel regen in korte tijd. Plaatselijk kan bij zo’n bui zo’n 20 tot 30 millimeter regen vallen. Tussen zijn er ook droge momenten en breekt af en toe de zon door. Er steekt een stevige zuidwestenwind op, met aan de westkust soms een windkracht 6 tot 7. Landinwaarts is de wind meest matig van kracht, 3 tot 4 Beaufort. De middagtemperatuur stijgt naar 20 tot lokaal 22 graden.

Vanavond valt nog een aantal buien, lokaal met onweer, maar vannacht beperken de buien zich nog vooral tot de noordwestelijke kustregio’s. Landinwaarts wordt het droog en zijn er wat opklaringen. De zuidwestelijke wind neemt iets af en de minimumtemperatuur komt uit tussen 12 graden in het binnenland en 15 graden aan de kust.

Morgenochtend trekken de buien vanaf de kust ook weer dieper het land in, plaatselijk met onweer of hagel. Tussendoor laat de zon zich af en toe zien. Aan de kust wordt het later op de dag juist weer iets droger, met daar dan iets vaker ruimte voor de zon. De wind wordt wat meer zuidelijk en is matig tot aan de kust soms vrij krachtig, en het wordt 19 tot 22 graden.

Zondag is de wind weer iets meer aanwezig, met dan een windkracht 4 tot aan de kust soms 7 vanuit het zuidwesten. Er wordt nog steeds relatief koele lucht aangevoerd en daarmee wordt het wederom 19 tot 21 graden. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af, en er valt verspreid weer een aantal regen- en onweersbuien, de meeste in het noorden van het land.

Ook na het weekend blijft het eerst wisselvallig, met dagelijks een aantal buien, de zwaarste steeds aan de kust. Dinsdagmiddag wordt het iets droger.

Vanaf woensdag lijkt het in het zijn geheel iets droger te worden, met ook weer iets vaker ruimte voor de zon. De middagtemperaturen blijven uitkomen rond 20 graden, in de nachten koelt het af tot gemiddeld een graad of 13. Vanaf woensdag wordt het wat warmer.
(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn