Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

08 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Buien en geleidelijk afnemende wind.

Vanavond komen er nog stevige buien voor, al trekt het zwaartepunt van de buien steeds verder naar het noorden, terwijl er in het zuiden steeds meer ruimte voor opklaringen is. De wind neemt geleidelijk af, eerst in het zuiden en komende nacht wordt het ook langs de (noordwest)kust geleidelijk rustiger. Het koelt af tot een graad of 12 in het zuiden, in het noorden blijft het kwik steken bij een graad of 15.

Morgen begint de dag meest bewolkt maar overwegend droog. In de loop van de ochtend trekken er opnieuw regenbuien vanuit het zuidwesten over het land. De zon zien we niet zo veel. De wind is matig boven land tot (vrij) krachtig aan de kust. In de middag komen er nog altijd buien voor, pas in de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droger. In het zuiden klaart het dan voorzichtig wat op. De temperatuur kan daar dan nog oplopen tot 20 graden, elders blijft het bij een graad of 18 maximaal. De wind gaat in de avond weer steeds meer liggen.

Dinsdag komen met name in het noorden nog een paar buien voor, maar in de middag knapt het al goed op en schijnt de zon steeds vaker. De temperaturen blijven uitkomen rond 20 graden, in de nachten koelt het af tot gemiddeld een graad of 13.

Vanaf woensdag gaat een hogedrukgebied de buientrein even tot stilstand brengen. Het lijkt dan een paar dagen rustig en droog zomerweer te worden, met vaker ruimte voor de zon. Woensdag kan het daarbij een graad of 24 worden, donderdag gaat daar vanwege een zuidelijke wind nog een schepje bovenop en komen we in een groot deel van het land ruim boven 25 graden uit. Ook vrijdag lijkt daar nog weinig aan te veranderen.

In het weekend zit er iets meer onzekerheid in de verwachting, maar volgens de laatste berekeningen lijkt het rustige, droge zomerweer ook dan nog even aan te houden. Wat aanvankelijk een flitszomertje leek, gaat misschien dus nog even in de verlenging. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn