Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

12 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Vrij veel zon vandaag, maar ook sluierwolken en op de meeste plaatsen droog.

Vanochtend is het, na het oplossen van lokale mistbanken, tamelijk zonnig weer. Zo nu en dan schijnt de zon wel wat flets vanwege de aanwezigheid van sluierbewolking. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot matig.

Vanmiddag verandert er niet veel. De zon schijnt, maar er zijn ook sluierwolken. Verder kunnen er landinwaarts enkele stapelwolken ontstaan en krijgt het noordwestelijk kustgebied te maken met enkele wolkenvelden die vanaf de Noordzee binnendrijven. Neerslag is vrijwel nergens aan de orde. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22 graden in het noordwesten tot 26 graden in het zuidoosten. De zuidenwind is zwak en wordt in de loop van de middag veranderlijk. Aan de kust is er kans op een zeewindje.

Vanavond en de komende nacht is het overwegend helder en droog. In het oosten kunnen enkele mistbanken ontstaan. De temperatuur zakt naar 13 graden. De wind is zwak en veranderlijk, langs de kust waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Vrijdag zijn er flinke perioden met zon, maar tijdens de middaguren worden de sluierwolken dikker. Tot buien komt het echter niet. De maximumtemperaturen schommelen tussen 20 graden aan zee en lokaal 25 graden in het oosten en zuidoosten. De wind draait naar het westen tot zuidwesten en is matig, langs de kust soms vrij krachtig.

De dagen daarna neemt de kans op enkele buien vooral vanaf zondag toe. Bovendien gaat de temperatuur naar beneden. Na het weekeinde komen de maxima niet boven 20 graden uit. Koel weer dus! (Buienradar)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn