Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

14 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Zon in het zuiden, meer wolken in het noorden.

Vandaag heeft het zuiden duidelijk de beste papieren. Daar schijnt de zon regelmatig en is het droog. In het noorden komt meer bewolking voor en is een drup regen niet uitgesloten. Er waait een stevige zuidwestelijke wind en de temperatuur ligt tussen 20 graden in het noordwesten en lokaal 25 graden in Limburg.

Ook vanavond en in de komende hangen de meeste wolken boven het noorden van het land. Vooral in het Waddengebied en in het noorden van de drie noordelijke provincies kan uit de bewolking plaatselijk wat regen of een bui vallen. Verder naar het zuiden zijn de opklaringen breder. Er waait een zwakke tot matige, aan zee soms vrij krachtige zuidwestelijke wind en de temperaturen dalen tot tussen 12 en 15 graden.

Morgen hebben het midden en zuiden opnieuw een vriendelijke zomerdag met een mix van stapelwolken en zon. De temperatuur ligt er met 23 tot 26 graden rond de normaal voor half augustus. In het noorden komt meer bewolking voor en vooral in het Waddengebied is er kans op een regenbui. Daar wordt het 20 tot 22 graden. Wel staat iets minder wind dan op zaterdag.

Na het weekend hebben we te maken met een depressie ten noorden van ons land. Het wordt wisselvallig zomerweer met enkele buien, dinsdag vooral in het noordoosten van het land en er waait een stevige noordwestelijke wind die in de nacht naar dinsdag in et oostelijke Waddengebied tijdelijk hard tot stormachtig kan worden. Ook is het ronduit koel, de 20 graden wordt niet of nauwelijks gehaald en dinsdag kan het kwik blijven steken op een schamele 18 graden.

In de tweede helft van volgende week verdwijnen de buien opnieuw naar de achtergrond, komt de zon er steeds beter door en gaan uiteindelijk ook de temperaturen weer iets omhoog.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn