Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

19 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Veel bewolking Bewolkt, met wat motregen en en bui.

Vanavond en de komende nacht vallen wat vaker gaten in de bewolking. Tegelijkertijd trekken een paar buien vanuit het westen over het land. Met name in het noorden kan daar ook best een pittige bui tussen zitten. De wind is matig uit het westen en de temperaturen dalen op de meeste plaatsen tot ongeveer 13 graden.

Morgen komt een hogedrukgebied dichterbij. Er valt nog een enkele bui in de ochtend en aan het begin van de middag, maar daarna komt de zon vaker door en is het een stuk droger. Bovendien kunnen met een meer zuidwestelijke aanvoer de temperaturen weer wat verder stijgen. In het zuidoosten kan het vrijdag alweer 22 of 23 graden worden.

Het weekend verloopt warmer, de 25 graden komt dan weer in zicht. Daarbij is er zaterdag geregeld wat zon, al start de dag waarschijnlijk wat grijs om dat in de nacht mist en laaghangende bewolking kan ontstaan. Er is weinig wind, maar omdat de aanvoerrichting uit het (zuid)oosten is wordt het toch een stuk warmer. Op de Wadden is het dan 21 graden, in het zuidoosten kan het lokaal 26 graden worden. Het blijft overdag grotendeels droog. In de avond volgen vanuit het zuiden al weer enkele regen- en onweersbuien op nadering van een depressie die zondag over het land trekt.

Zondag lijkt bewolking opnieuw de overhand te hebben. Vanuit het zuidwesten dringt een complex met regen- en onweersbuien het land binnen dat vervolgens een groot deel van de dag boven ons land aanwezig lijkt te blijven. Regionaal kan veel regen vallen. Omdat de zon nauwelijks te zien is, komen ook de temperaturen weer lager uit, rond 20 graden.

Maandag is het nog steeds wat minder warm en vallen nog buien, maar vanaf dinsdag lijkt het droger te worden met geregeld zon en temperaturen rond 21 graden. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn