Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

16 september 2021 door Jannes Wiersema

Stevige wind met in het Noorden kans op enkele buitjes.

Een hogedrukgebied breidt zijn invloed naar onze omgeving uit waardoor we rustig en vrijwel droog najaarsweer kunnen verwachten. In de loop van volgende week wordt het zelfs uitbundig zonnig, maar wordt het vooral ’s nachts wel weer wat frisser.

Vandaag voert de westelijke wind niet meer zulke hele warme lucht bij ons aan en daarmee wordt het maximaal 19 of 20 graden. Met name in het Noorden bij vlagen een stevige NW wind, met verder een mix van wolken en zonnige momenten. In de ochtend kan eerst lokaal nog wat hele lichte regen of motregen vallen, later meest droog.

Vanavond en de komende nacht is het droog en wisselen gebieden met bewolking en opklaringen elkaar af. Tijdens langdurigere opklaringen kan het nevelig worden of ontstaat een mistbank. Het koelt op de koudste plaatsen af tot ongeveer 9 graden.

Morgen en zaterdag draait de wind wat meer van het zuidwesten via het zuidoosten naar het oosten, waardoor het kwik weer net een fractie verder kan oplopen. Op beide dagen wordt het 19 tot 22 graden, met de hoogste temperaturen in het zuiden van het land. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af en het blijft droog.

Zondag en de dagen daarna verandert weinig. Er zijn perioden met zon en het is meest droog, alleen doet de maximumtemperatuur weer een klein stapje terug, met dan overdag gemiddeld nog een graad of 19. Tijdens de nachten daalt het kwik tot onder de 10 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn