Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

30 september 2021 door Jannes Wiersema

Tijdelijk wat rustiger.

Terwijl in het noordoosten in de vroege ochtend nog steeds buien voorkomen, is in de rest van het land de rust even teruggekeerd. Het is droog en er komen opklaringen voor. De minima liggen tussen 6 graden in Limburg en 12 graden aan zee. De ochtend verloopt op de meeste plaatsen heel vriendelijk. Als de laatste bui het noordoosten uit is, is overal droog en vrij zonnig. Ook staat er wat minder wind.

Vanmiddag neemt de bewolking snel toe en in het noordwesten gaat het regenen. In het oosten en zuiden blijft het droog en is de zon nog af en toe te zien. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig in de kustgebieden, windkracht 3 tot 6. Later in de middag wordt de wind aan zee hard, 7 Beaufort. Langs de westkust en op de Wadden zou het soms weer stormachtig kunnen worden met zware windstoten rond 80 km/u. Met 15 of 16 graden is het een fractie minder fris dan gisteren.

Vanavond en in de nacht naar vrijdag verandert weinig. In de noordwesthoek is het bewolkt, regenachtig en waait het hard tot stormachtig. In het zuiden en oosten is het droog met opklaringen en daar is het een stuk rustiger. Het koelt af tot 8 graden in Zuid-Limburg en 14 graden aan zee.

Morgen breiden de bewolking en regen zich uit over het hele land. In het oosten begint het pas in de namiddag te regenen en kan in de ochtend de zon nog even schijnen. De meeste regen valt weer in het noordwesten, mogelijk ruim 20 mm. De zuidwestelijke wind blijft stevig doorwaaien en de temperatuur kom iets hoger uit met 16 tot 18 graden. Dit zijn ook normale waarden voor begin oktober.

Zaterdag is het weer even wat rustiger. Wel houden we vrij veel bewolking, maar het is het grootste deel van de dag nagenoeg droog. Misschien valt er een beetje motregen, maar veel zal het niet zijn. De kans op zon is het grootst in de ochtend. Het wordt opnieuw 16 tot 18 graden.

Volgens de huidige berekeningen wordt zondag weer een hele onstuimige en kletsnatte dag. Aan zee kan het opnieuw hard tot stormachtig waaien en in het hele land is kans op zware windstoten, vooral in de nacht naar zondag. Overdag trekken talrijke buien over het land en in totaal kan meer dan 20 mm vallen. Later op de dag komt er ook weer wat ruimte voor de zon. De temperatuur blijft op de meeste plaatsen steken rond 15 graden.

Na het weekend houden we het wisselvallige weer vast met soms ook droge dagdelen waarbij de zon zich laat zien. Bij tijd en wijle waait het stevig en de temperaturen liggen rond normaal met een graad of 16. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn